Vad kan du göra under den tiden du inte spelar golf?

Jönköping är en av Sveriges bästa shoppingstäder i sin storlek med en pulserande stadskärna.
Jönköping och GolfUnlimited erbjuder dig som gäst hos oss ett stort utbud av butiker på nära avstånd från ditt boende.

Oavsett om du är hos oss på vardagar eller helger kan du ta del av alla erbjudanden då vi har söndagsöppet i många affärer och butiker.

Kultur & Historia

Här finns en uppsjö av kulturskatter att upptäcka! Och en mängd intressant historia. Var du än sätter foten, står du mitt i historieboken. Under 1100- och 1200-talen var t ex Visingsö centrum för den svenska kungamakten och du kan än idag se spår av grevskapets glansdager. Här finns också en hantverkstradition och spännande industrihistoria. Ingen produkt har gjort Sverige och Jönköping så känt i världen som Säkerhetständstickan. Eller var det Husqvarnas vapen?

Vätterns södra strand

Jönköping ligger vackert beläget längs Vätterns södra strand. Här kan du njuta av stadspuls, strandliv och naturupplevelser. Stadskärnan består av mysiga gränder och kanaler som öppnar sig mot tre sjöar. I det gamla brukssamhället Huskvarna, öster om Jönköping, finns en uppsjö av kulturskatter att upptäcka.

Det finns mycket mer att berätta om Jönköping och dess närområde – men nu är det dags för dig att utforska det!

Jönköpings läns museum

I museets byggnader finns inte bara utställningar utan även arkiv, magasin, ett omfattande bildarkiv, en ateljé för målerikonservering och mycket annat. Här kan du uppleva John Bauers konst, småländsk kulturhistoria och mycket annat.

Alltid fri entré.

Se mer!